Sakk medence

Ahol nem csak sakkozni lehet. A medence különlegességét a szabadság élménye adja. Gyógyvizes medencénk ugyanis a szabadban van: nappal a fény simogatását élvezhetjük a gyógyító vízben, este pedig a csillagok között fürdőzhetünk. A legszebb talán mégis a két napszak közötti pillanat. Amikor még a nap nem tűnt el az égről és ezer színre festi a felhőket. Ilyenkor a vízen tükröződő égboltban fürdőzhetünk. Egyedülálló élmény, felejthetetlen pillanatok ezek.

0.95
mélység
37
Vízhőfok

ZÁRVA

33m -es úszómedence

Kültéri tanmedencénket úszni vágyó vendégeinknek ajánljuk. Az úszás az egyetlen sportág, mely légzésszabályozásra kényszerít bennünket. A tempózás, a vízbe merülés és kiemelkedés miatt váltakozik lélegzetünk ritmusa, így tüdőnk igen nagy tréningnek van kitéve. De nem csak a légzőrendszer lendül működésbe, hanem szinte az összes izom is.

Sávbeosztás
1
mélység
28 - 32
Vízhőfok

ZÁRVA

Csúszda medence

Kis, feszített víztükrű medencénkben gyakorlatilag magába az élménybe csobbanhat. Ide érkezik ugyanis a kültéri csúszda íves kanyarokkal teli élménysuhanásának végén. Egyetlen funkciója: biztonságos csobbanás a nagy kaland végén.

0.9 - 1.2
mélység
28 - 30
Vízhőfok

ZÁRVA

Kültéri bébi medence

Húsz centiméteres vizében biztonságosan játszadozhatnak, nevetgélhetnek egymással a legkisebbek is. Hűsítő, árnyékot biztosító sátorral védjük a gyermekeket a napsugarak elől. E medence biztonságos, családias és vidám.

0.2
nélység
30-32
Vízhőfok

ZÁRVA

Élmény medence

Ez a legizgalmasabb és a legnépszerűbb kültéri medencénk. Dinamikus és szórakoztató. Játék a vízben, játék a vízzel. A sodrófolyosóban a véletlenre bízhatjuk magunkat – ettől izgalmas és különleges a medencében töltött idő. Adrenalinfokozó hullámfelelős a hatalmas sárga labda a medence közepén. Nincs olyan perc, hogy ne történne itt valami izgalmas. Élményelemei és masszázssugarai végig ébren tartják érdeklődésünket.

1.2
mélység
30 - 32
Vízhőfok

ZÁRVA

Kültéri pancsoló

A víz nagy piros vödörből zuttyan a mélybe. És aztán nincs megállás. Ez a hely, ahol a kicsik minden vágya teljesülhet. Ha úgy akarják a vízköpő zöld békával játszhatnak, vagy a kis sárga csúszdán csobbanhatnak a negyven centiméteres vízbe. Biztonságos, játékos és izgalmas élmény az egész családnak.

0.4
mélység
30 - 32
Vízhőfok

Barlang medence

Különleges élmény a barlang belsejében úszkálni. A fények fantasztikus elrendezésének és a zárt tér tökéletes akusztikájának köszönhetően, a trópusi vihart átélve káprázatos élményekben lesz része itt vendégeinknek.

0.95 - 1.35
mélység
35
Vízhőfok

Brüggölő medence

A makói termálvíz gyógyító hatását a Hagymaváros lakói régóta jól ismerik. A megterhelő mezőgazdasági munkák következtében kialakult betegségeik gyógyítására évtizedek óta használják. Töltekezzen a makói termálvíz gyógyító erejéből! Beltéri gyógymedencénk vize természetes orvosság az izombántalmakra és az ízületi betegségekre, gyulladásokra, továbbá a reumás panaszokra is. Az alulról feltörő vízsugarak a derék, a nyak és a hát vérkeringését frissítik az ön kedve szerint.

0.95
mélység
37
Vízhőfok

Kaland medence

A Kalandmedencéből fölnézve látható a Hagymatikum Fürdő legnagyobb, organikus elemekkel díszített oszlopa, mely szépsége mellett modern légtechnikai eszközöket is rejt. E látvány és az oszlopot körülölelő, játékra, szórakozásra bátorító sodrófolyosó teszi felejthetetlenné a fürdőzés élményét a medence használói számára.

1.35
mélység
35
Vízhőfok

Relax medence

Feltöltődés felsőfokon. Ez az élményrész speciálisan lazításra, pihenésre és kényeztetésre kialakított medencéje. Buzgárok, apró gejzírek, különböző méretű és erősségű vízsugarak között pihenhetünk. Ha ahhoz tartja kedvünk, akár sakkozhatunk is a vízben. Könnyed csevegések vagy épp izgalmas történetek megbeszélésének helyszíne lehet ez a medence. A padkákon fekhetünk, ülhetünk, a nekünk leginkább tetsző pózban élvezhetjük a nedves lazítást. Ne feledkezzünk meg a látványról sem: Makovecz épülete igazi remekmű. Kellemes élmény szemnek, léleknek a formák felfedezése.

0.9
mélység
35
Vízhőfok

Tocsogó medence

Tocsogó medencénk beszédes neve jól érzékelteti lényegét. Iciripiciri, vízben totyogó, tocsogó talpakat képzelhetünk mögé. Ez ugyanis a legkisebbek beltéri medencéje. A gyermekrészleggel egy térben pancsolhatnak a picikék a külön nekik készült medencében. A pirinkók itt akár anyu vagy apu ölében ülve is játszadozhatnak. Nagy élmény a piciknek és szüleinek egyaránt.

0.15
mélység
35
Vízhőfok

Sherwoodi medence

A fantázianév a gyermekek varázslatos helyét, Robin Hood világát takarja. Ki ne szeretne a sherwoodi erdő igazlelkű hőseihez hasonló kalandokat megélni? A gyermekmedence körül rengeteg színes és izgalmas foglalkoztató feladat vár felfedezésre. A vízbe akár csúszdán is érkezhetnek a kicsik. Lehet pancsolni, lubickolni, fröcskölni és mindeközben nagyokat kacagni. Ebben a térben minden a gyerekekről szól és értük van. Színes kislabdák, vízijátékok, megunhatatlan játszótársak.

0.6-0.8
mélység
35
Vízhőfok

Gyógytorna medence

Mozgásba hozzuk! Képzett szakemberek és gyógytornászaink segítségével, a forgalmas medencétől elkülönített részen, családias hangulatú környezetben és térben mozgathatja át fáradt izmait. A mezőgazdasági területen élők ezt jól tudják. Hagymaváros lakói a megterhelő mezőgazdasági munkák következtében kialakult betegségeik gyógyítására használták. Tegyen egy próbát! Gyógyuljon nálunk!

1.2-1.3
mélység
32
Vízhőfok

Kút medence

Amikor sokszínű szauna világunk bármely szolgáltatását próbálja is ki, egy biztos: ehhez a medencéhez el fog jutni. A merülő medencében minden forró kaland után megmártózhat. Hidege hűti a testet, kitágítja a pórusokat, így teszi hatékonyabbá a szaunázást. A kör alakú kis medence mellett szauna parkunkhoz méltó zuhanyzókban frissülhet fel. Akár úgy is, hogy vödörnyi jeget használ erre a célra.

1.3
mélység
20
Vízhőfok

Súlyfürdő medence

A gyógyszolgáltatásaink körébe tartozó súlyfürdő lényege, hogy terheléssel segítse az izmok és ízületek munkáját a vízben. Jótékony hatással van a megviselt izmokra. A termálvíz önmagában is gyógyszer, ez a módszer a szakavatott segítséggel együtt remekül kiegészíti jótékony hatását. Külön medencetérben, családias hangulatban gyógyulhat.

1.2-2.2
mélység
35
Vízhőfok

Beltéri Tanmedence

A Tanuszodában található 25 méteres tanmedence az úszni vágyó Vendégeink számára nyújt lehetőséget, emellett a helyi- és kistérségi úszásoktatást, az OEP által finanszírozott ingyenes gyógyúszást, a felnőtt úszásoktatást illetve a különböző úszótanfolyamokat és úszásoktatásokat fedi le.

Sávbeosztás
0.8-1
mélység
28-30
Vízhőfok

ZÁRVA

Beltéri gyermek medence

Az úszás mellett a gyermekekre is igyekeztünk figyelmet fordítani, ezért is alakítottunk ki egy gyermekmedencét a Tanuszodában. Míg a szülők úsznak a Tanmedencében vagy pihennek a Lazító medencében, addig a gyermekek kedvükre játszhatnak ebben a kellemes hőmérsékletű vízben.

0.4
mélység
32-36
Vízhőfok

ZÁRVA

Beltéri lazító medence

Töltődjön fel az úszás után egy kellemes hőmérsékletű medencében a Tanuszodában.

0.4-0.8
mélység
28-30
Vízhőfok