Gyógyászat

Gyógyfördőnkben a makói gyógyvíz és a marosi gyógyiszap természeti adottságaira alapozva, ízületi, reumás és mozgásszervi panaszokra nyújtunk enyhülést. 

 • Víz alatti gyógytorna

  A gyógytorna a fürdőtértől elkülönítve, meghitt, hangulatos környezetben, 34 C fokos gyógyvízben, 5-6 fős csoportokban történik. A csoportok összeállításánál figyelembe vesszük, hogy kinek mi a betegsége. Így részt lehet venni pl.: gerinctornánk, felső végtag-tornán, alsó végtag-tornán, csípő tornán. 

  Víz alatti gyógytorna
 • Gyógymasszázs

  Orvosi utasításra végzett, gyógyító célzattal alkalmazott kezelés, mely jótékonyan hat az izmokra, ízületekre, a vér- és nyirokkeringésre.

  Gyógymasszázs
 • Ingyenes gyógyúszás

  OEP által finanszírozott kezelés, a 18 éven aluli gyermekek számára.

  További részletek

  Ingyenes gyógyúszás
 • Iszapkád kezelés

  Országos szinten is ritkaságnak számít az iszapkád kezelés. A Hagymatikum Gyógyfürdő a Maros folyóból származó, gyógyiszappá minősített, kedvező gyógyhatással rendelkező Marosi gyógyiszapot használja a kezeléshez

  Iszapkád kezelés
 • Súlyfürdő

  A kezelés víz alatti húzatást jelent, melyet orvosi javaslatra végzünk. Fejlesztése Moll Károly magyar reumatológus nevéhez fűződik.

  Súlyfürdő
 • Szénsavfürdő

  A kezelés 32 C-fokos vízben történik, így magas vérnyomás esetén is alkalmazható. A szénsavbuborékok a bőrben levő hőérző receptorokat ingerlik, így a kezelt az alacsony hőmérsékletet kellemesen langyosnak fogja érezni.

  Szénsavfürdő
 • Víz alatti sugármasszázs

  A kezelést 34 – 35 C fokos vízzel telt kádban, 0,5 – 2 atmoszféra nyomású vízsugárral végezzük. A kezelés hatását a test és a vízsugár beesési szöge fogja meghatározni.

  Víz alatti sugármasszázs

  Tudjon meg többet 
  Fürdőorvosi szolgáltatásainkról!

  A fürdőorvosi rendelés célja és feladata az egészségügyi problémával küzdők számára fürdőkezelés összeállítása és kiírása.

  A szolgáltatást hétköznapokon 13.00 – 19.00 között vehetik igénybe. 

  dr. Búvár Anna reumatológus doktornő 13.00 – 16.00 között rendel. (Időpontkérés telefonos egyeztetés alapján lehetséges – 0662/511-220)

  dr. Péley Péter mozgásszervi és rehabilitációs főorvos 16.00 – 19.00 között rendel.

  A fürdőorvosi ellátás ingyenesen vehető igénybe érvényes magyar betegbiztosítással. Külföldi állampolgárok és betegbiztosítással nem rendelkezők számára 5 000 Ft, ellenőrző vizsgálat esetén 2 500 Ft.

  További információk: