Az Épületről

A Hagymatikum egyedülálló belső terével és a műalkotásnak is tekinthető tetőszerkezetével az organikus építészet egyik magyarországi remekműve. 
15 élmény és normál medencével, wellness és gyógyászati részleggel, kiterjedt szaunavilággal, külön gyermekek számára kialakított résszel, étteremmel, szépészeti és természetgyógyászati részleggel várja vendégeit.

A gyógyító hatású termálvíz miatt is érdemes ide utazni, de a különleges kültéri és fedett medencék interaktív programok és események is vonzók lehet azoknak, akik teljes testi-lelki feltöltődésre vágynak.

Makovecz Imre

1935. XI. 20. – 2011. IX. 27.

Makovecz Imre

1935. XI. 20. – 2011. IX. 27.

„Kezdettől azt az egy épületet szerettem volna megépíteni, amely az emberiség kezdete előtt már állt.”

Művészete egyedi és elbűvölő.
Számos nevezetes alkotása, mint például a paksi templom és a siófoki evangélikus templom, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, az egri uszoda, valamint a makói Hagymaház és Hagymatikum Gyógyfürdő is mind a mai napig lenyűgözi a látogatókat. Országunkba több mint száz különböző funkciójú, jellegzetes stílusjegyeket hordozó épület fémjelzi munkásságát. Számára az építészet nem más, mint az épület és környezet harmonikus egyesülése.

0 +
elkészült projekt
0
kiérdemelt díj

A FELÚJÍTÁSRÓL

Az új épület, mely 2462 négyzetméteren terül el, többek között két lenyűgöző élménymedencét, új recepciót és egy négyévszakos vendégfogadó teret kínál, valamint egy részben fedett gyógyvizes medencéről vízi bárt is, amely garantáltan mindenki Vendég kedvence lesz.

A teljes zöldfelület felújítása, a pihenőkert sétánnyal, a VR szemüveges élmények, valamint a sportolási lehetőségek, mint a strandröplabda pálya és a lábtengó, még több okot adnak a látogatásra. A Zsolnay gyógyvizes ivókút, a gyógyvíz minősítésű termálkút és a hidegvizes kút mind-mind hozzájárulnak egészségének megőrzéséhez.

Zsolnay kút

Zsolnay kút

A makói származású Hofecker Angéla által tervezett Zsolnay kút formája Makovecz Imre Életfájának inspirációját követi, míg az alapját a Zsolnay stílus jellegzetes máza adja. A gyógyvizes ivókút, a gyógyvíz minősítésű termálkút és a hidegvizes kút mind-mind hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez.

Fedezze fel
Makót!