Milyen jótékony hatásai vannak a szaunázásnak?

A szaunázás egyfelől edzi a vérereket, és élénkítő hatással van a szervezetre, fokozza az anyagcserét, segíti a méreg- és salakanyagok kiürülését. A rövid ideig tartó felmelegedés nemcsak edzésben tartja a vérkeringést, de hatására olyan immunvédelmet segítő anyagok szabadulnak fel a szervezetben, melyek segítenek felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben.

Szaunamestereink változatos egyedi szaunaszeánszokkal kedveskednek a szaunázás szerelmeseinek. A szeánszok alkalmával a szaunamester fokozatosan hevíti fel a kabint aromás ráöntésekkel különleges frissítőkkel és meglepetésekkel. A szaunaszeánszokról a fürdő recepcióján, illetve alább kaphat bővebb információt.

Szauna típusok

Intim
szauna

A szauna Finn északi lucfenyő lambéria burkolattal rendelkezik, melyben a kukorica, szalma és a náddíszítés különleges Alföldi jelleget kölcsönöz a szaunának. Ez a szauna a naturista vendégeknek ideális.

Hőfok: 90-95 °C
Páratartalom: 20-25%

Aroma
szauna

Jótékony hatását illóolajokon keresztül fejti ki, ezek levegőbe párologtatva, belélegezve és a bőr pórusain át biztosítanak relaxáló, vagy éppen frissítő hatást a szervezetnek.

Hőfok: 60-65 °C
Páratartalom: 20-40%

Fényözön
szauna

A szauna egyedi, különleges fekvő padokkal és az egyik legelőnyösebb kanadai Hemlock lambéria-burkolattal rendelkezik. Különlegessége az időnként váltakozó színek fényterápiájában rejlik.

Hőfok: 75-80 °C
Páratartalom: 10-20%

Gőzkabin
szauna

A gőzkabin használatával kezelhetőek az asztma, a reuma, a rekedtség tünetei, a különböző izomfájdalmak, és egyes keringési zavarok. A meleg-nedves levegőjű gőzkabin ellazítja a testünket, tisztítja a légutakat és kiváló méregtelenítő hatású.

Hőfok: 35-50 °C
Páratartalom: 90-100%

Gyógynövényes
szauna

A szauna burkolata Finnországban gyártott borovi fenyő lambériából készült, melynek illata kimagaslik a többi fenyő közül. A kabin karakterét a különböző gyógynövények határozzák meg, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a szervezetre.

Hőfok: 55-60 °C
Páratartalom: 25-35%

Infra
szauna

a Nap hősugárzásának megfelelő, hosszú hullámú infravörös sugarakat bocsát ki, melyek jótékonyan és ártalmatlanul melegítik a bőr felső rétegeit.

Hőfok: 40-60 °C
Páratartalom: 40-60%

Alföldi
szauna

A finn szauna kellemes tulajdonságait ötvözi a meghitt hangulatot biztosító intim szauna, mely sötét színű kanadai vörös cédrus lambéria burkolattal rendelkezik.

Hőfok: 90-95 °C
Páratartalom: 20-25%

Kelo
szauna

A Kelo-szauna 300-330 éves, Finnországból származó ezüstfenyőből készült. A közfürdőkben összesen három ilyen szauna van Magyarországon, ezek közül a makói az egyik.

Hőfok: 35-50 °C
Páratartalom: 90-100%

Makói
szauna

A szauna különlegessége, hogy ide a fény a padok aljából, valamint a hátulról megvilágított, makói hagymával díszített üvegablakon keresztül érkezik.

Hőfok: 90-95 °C
Páratartalom: 5-10%

Aktuális szauna szeánszok

A pirossal jelzett szaunák üzemen kívül vannak.